През лятото смъкнете килограми със салатена диетаПрез лятото смъкнете килограми със салатена диета

Лятото преминава много бързо. Именно през тези три благодатни месеца се възстановява нашата двигателна активност, независимо от възрастта и теглото. Дори можем да не прилагаме особени усилия, за да свалим няколко килограма. Какво трябва да направите ще ви подскажем с голямо удоволствие.

Обилното хапване на крехки, свежи зеленчуци и плодове ще ви помогнат да придобиете стройна фигура без никакви драстични диети. Нека пред вас не стои въпроса как да се справите с вашия апетит? Не се колебайте и почнете решителната борба с излишните килограми веднага, не утре, вдругиден или след седмица... Вашите съюзници за постигане на тази завидна цел не са кой знае колко трудни – трябва ви само кулинарна фантазия и стоицизъм пред хранителните изкушения.

Ето какво съветват диетолозите да се консумира през летните горещи дни – салатена диета.

Какво е лято без салата? Тя непременно трябва да бъде във вашето ежедневно меню. Подходяща е за всички, както за тези, които следят своето тегло, така и за тези, които не се боят да напълнеят. Прясната салата във всичките й форми от свежи вкусни плодове и зеленчуци, изглежда не само апетитно, но е и  богата на минерали и витамини. Този дар от природата е жизнено необходим за пълноценното ни здраве. При направата на салата винаги експериментирайте. Комбинирайте плодовете и зеленчуци с всичко онова, което ви е вкусно.

Сега ще ви представим една лесна и бърза салатена диета. Диетата се препоръчва да се спазва две седмици, за да има нужният ефект. Тя е подходяща, както за тези, които искат да преведат себе си във форма преди отпуската, така също и за онези, които желаят да поддържат едни и същи килограми. Ако сте достатъчно упорити смело започнете салатената диета – тя ще ви помогне да се отървете до седем килограма от вашето тегло.

Първата седмица

През деня се опитайте да изпиете до 1 литър кисело мляко със съдържание на масленост не повече от 1%.

За закуска изпийте чаша вода с изцеден лимон половин час преди да изконсумирате салатата. Направете си плодова салата от зелена ябълка, круша, портокал и я залейте с йогурт с 1% масленост.

На обяд и вечеря си направете салата от любимите си зеленчуци. Старайте се в нея да присъстват варени картофи, краставици, лук, домати, пипер и други зеленчуци, като ги редувате и комбинирате. За овкусяването използвайте лимонов сок и зехтин.

Втората седмица

Вашето меню ще бъде същото както през първата седмица, само на обяд към салата ще добавите 100 грама постно обезсолено месо.

По време на диетата се допуска да пиете зелен чай и вода овкусени с лимон. За да не преяждате се старайте да приготвяте по-малки порции.